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COUNTY CODURTS: County Court 1s not authorized to

POOL TABLE LICFANSE collect a license tax from a club
where tables are used by members
without chr “ge,

November 16, 1943

R
FILED |

Honorable A. L. Wright
Prosecuting Attorney of Stone County
Galena, Mo,

Dear 8ir:

This 1s in reply to your letter of November 10,
1943, requesting for an offiecial opinion of this of-
fice in the following words:

"A groupe of men in Galene have form-
ed what they call a c¢lub, being only
about 10 of them, have rented a club
room, and among other equippment in
the club room keep and use for their
own amusement a pool table. No charge
is made by the club for playing on

the table by !tz members. The total
expense of the club 1s of course paild
by thel/ members,

"Under Chapter 1356 of K. 8. 1939 cen
the County require them to pay = 1li-
cense for the keeping ~nd use of this
table?

"It dees not weem to me that the county
can zo so far yet section 15405 seems
to make only one exception.

"Let me have your opinion."
Section 16397, R. S. Mo., 1939, is as follows:

"County court to license keepers of
billiard tables.~-The county ccurt
shall have power to license the keep-
ers of billiard tables, pigeonhole
tables, jenny 1ind tables, and all
other tables kept and used for gam-
ing, upon which balls and cues are
used. At each term, the clerk of
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said court shall precare and de-
liver to the collector of thelr
counties as meny blank licenses
for the keepers of such tebles,
hereinbefore mentioned, as the
respective courts shall direct,
which shall be signed by the clerk
and attested by the seal of the
court.” (R. S. 1929, Sec, 14272.)

Section 15408, R, S, Mo., 1939, as amended by
the Laws of Missouri, 1941, P, 519, Par, 1, 1ls as
follows:

"Exceptions=--This chapter shall
net apoly to any person having
set up in his-own private resi-
dence any one of such tables
menticned in Sectlon 15357, when
used for hils own private use, ancd
for the use of his famlly, nor to
clubs where pool, billiard and
other tables are used exclusively
for e¢lub members and upon which no
charge for playing is made.

CORCLUSION

P"rom the foregoing, it is the opinion of this
office that private clubs that have a pool table
which 1s used exclusively by club members, and for
which there 1s no charge made for playing, are not
subject to the license tax provided for in Chapter
135, R. S. Mo., 19239, '

Respectfully submitted
GAYLOED WILXINS
Assistant Attorney General

APPROVEDS

ROY HEKITTRICK
Attorney General
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